ABOUT US

KLANTEN WAARDEREN ONS MET EEN 

4.5

VAN DE VIJF STERREN

OVER RMT 

Pijn hebben is erg vervelend, het kan je sterk hinderen in je dagelijks leven. Je kunt pijn ervaren bij bewegen of juist als je tot rust komt. Het is zonde als je gehinderd wordt door de pijn, hoe prettig zou het zijn als je je weer pijnvrij kunt bewegen?

Onze therapeuten zijn breed geschoold. Dit zorgt er naast een goede kwaliteit ook voor dat we meerdere invalshoeken kunnen inzetten om voor jou het beste resultaat te boeken. Elk probleem is weer anders en dat dient soms ook op een andere manier opgelost te worden. Zonde als je dan telkens van praktijk naar praktijk wordt gestuurd. Bij RMT heb je niet één therapeut maar twee. Hierdoor verdubbelen we de expertise en ervaring. Mocht jouw oplossing toch buiten onze expertise liggen, zullen wij dit ook eerlijk voorleggen. We willen je niet onnodig laten terugkomen. We kunnen je dan binnen onze medische kring een geschikte therapeut adviseren.

Onze behandelmethode is een nieuwe methode die verschillende therapieën combineert. De methode is effectief voor verschillende soorten pijnklachten aan spieren, banden en gewrichten of een combinatie daarvan. We zien het lichaam als één geheel. Je kunt van ons verwachten dat wij er alles aan willen doen om je weer pijnvrij door het leven te laten gaan. Wat we daarbij van jou verwachten? Dat jij vertrouwen hebt in het herstel, dat hebben wij namelijk ook. 

Hoe werkt het?

Als je voor het eerst bij ons komt, gaan we als volgt te werk: Je maakt kennis met je therapeut en vertelt waar je last van hebt. De therapeut onderzoekt waar de oorzaak ligt door de betrokken structuren te testen op kracht, range of motion (bewegingsuitslag), stabiliteit en coördinatie. Door doelgericht te testen komen we vaak al snel tot een conclusie, we kunnen dan ook garanderen dat je bij de eerste behandeling ook daadwerkelijk behandeld wordt (dus niet alleen een intake). Hierdoor loop je na de eerste ontmoeting vaak al de deur uit met minder pijn. Nadat je de deur uit loopt is het voor ons nog niet gedaan. Wij hechten veel waarde aan de nazorg. We zullen je een aantal handvatten meegeven zodat je zelf ook actief kunt meewerken aan het herstel- en preventieproces. 

Na de behandeling houden wij persoonlijk contact over de voortgang, hierbij geven wij waar nodig tips/adviezen voor een nog sneller en beter resultaat

Wat maakt ons anders dan een reguliere (fysio)therapeut?

Een reguliere therapeut is vaak gericht op de symptomen. Dus bijvoorbeeld bij pijn aan de knie wordt er gekeken naar problemen bij de knie. Vaak is dan de conclusie na testen van de knie of onderzoek door middel van bijvoorbeeld een echo in de knie dat er niks mis is met de knie. Dat komt omdat de oorzaak vaak ergens anders zit waardoor de knie voor problemen zorgt. Wij bij RMT West-Friesland kijken naar de oorzaak. Door middel van testen van alle betrokkenstructuren sporen wij zwakke schakels op binnen het spier- en zenuwstelsel. Door deze zwakke schakels aan te pakken kunnen de klachten worden verholpen.

Benieuwd geworden of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of maak hieronder een afspraak.