top of page

ABOUT US

OVER RMT 

Pijn hebben is erg vervelend, het kan je sterk hinderen in je dagelijks leven. Je kunt pijn ervaren bij bewegen of juist als je tot rust komt. Het is zonde als je gehinderd wordt door de pijn, hoe prettig zou het zijn als je je weer pijnvrij kunt bewegen?

Onze therapeuten zijn breed geschoold. Dit zorgt er naast een goede kwaliteit ook voor dat we meerdere invalshoeken kunnen inzetten om voor jou het beste resultaat te boeken. Elk probleem is weer anders en dat dient soms ook op een andere manier opgelost te worden. Zonde als je dan telkens van praktijk naar praktijk wordt gestuurd. Bij RMT heb je niet één therapeut maar twee. Hierdoor verdubbelen we de expertise en ervaring. Mocht jouw oplossing toch buiten onze expertise liggen, zullen wij dit ook eerlijk voorleggen. We willen je niet onnodig laten terugkomen. We kunnen je dan binnen onze medische kring een geschikte therapeut adviseren.

Onze behandelmethode is een nieuwe methode die verschillende therapieën combineert. Er wordt een holistische visie gehanteerd, waarbij alles in het lichaam samenwerkt en alles goed moet functioneren en herstellen om een goede gezondheid te hebben én te behouden. Wij zoeken gericht naar wat er in jouw lichaam niet optimaal functioneert en zullen dit aanpakken. 

Om je klachten op de korte én lange termijn te bestrijden is het van belang dat alles in jouw lichaam weer goed gaat functioneren. Daarnaast is het ook van belang dat het zichzelf kan repareren. Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen; dat heet de PHYSIS. De physis is afhankelijk van 6 domeinen: slaap, ademhaling, stress, beweging, voeding en het immuunsysteem. Als deze domeinen in balans zijn is je lichaam in staat om zichzelf te herstellen. Deze balans noemen wij je Set-Point. Sta je in je Set-Point dan is het resultaat: pijnvrij en flexibel in tijden van stress of veranderingen. Andersom werkt het hetzelfde: sta je niet in je Set-Point, dan is het wachten op het vroeg of laat krijgen van klachten. Dat kunnen klachten zijn aan het bewegingsapparaat maar denk hierbij ook aan slaapproblemen, darmklachten, vermoeidheidsklachten etc. 

Wanneer blijkt dat jij niet dicht bij je Set-Point zit kan het nodig zijn om hiermee aan de slag te gaan om je van je klachten af te helpen. 

Wij maken een combinatie tussen het fysiek behandelen van je klachten en het dichter bij je Set-Point brengen wanneer dit nodig is. Deze totaalaanpak maakt onze methode zo effectief. 

 

De methode is effectief voor verschillende soorten pijnklachten aan spieren, banden en gewrichten of een combinatie daarvan. Denk hierbij aan klachten zoals:

·    Nek en hoofdpijn klachten 

·    Duizeligheid 

·    Schouderblessure / frozen shoulder 

·    Golf / tennis elleboog

·    Arm, hand en pols klachten

·    Rugpijn 

·    Zenuw uitstraling

·    Heuppijn 

·    Kniepijn

·    Onderbeen, enkel en voet klachten 

·    Darmklachten

·    Vermoeidheidsklachten 

Hierboven staan de meest voorkomende klachten. Staat jouw klacht er niet tussen? Neem contact met ons op of plan een GRATIS PIJNCHECK in om te kijken of wij je kunnen helpen. 

Je kunt van ons verwachten dat wij er alles aan willen doen om je weer pijnvrij door het leven te laten gaan. Wat we daarbij van jou verwachten? Dat jij vertrouwen hebt in het herstel, dat hebben wij namelijk ook. 

Je plant een afspraak bij ons in, en dan?

Als je voor het eerst bij ons komt, gaan we als volgt te werk: Je maakt kennis met je therapeut en samen bespreek je je klacht en doel. De therapeut onderzoekt waar de oorzaak ligt door het stellen van de juiste vragen tijdens de intake en de betrokken structuren te testen op o.a. spierfunctie, range of motion (bewegingsuitslag), stabiliteit en coördinatie. Door doelgericht te testen komen we vaak al snel tot een conclusie, we kunnen dan ook garanderen dat je bij de eerste behandeling ook daadwerkelijk behandeld wordt (dus niet alleen een intake). Hierdoor loop je na de eerste ontmoeting vaak al de deur uit met minder pijn. Nadat je de deur uit loopt is het voor ons nog niet gedaan. Wij hechten veel waarde aan de nazorg. We zullen je een aantal handvatten meegeven zodat je zelf ook actief kunt meewerken aan het herstel- en preventieproces. 

Na de behandeling houden wij persoonlijk contact over de voortgang, hierbij geven wij waar nodig tips/adviezen voor een nog sneller en beter resultaat. 

Tijdens de behandeling zullen wij alles inzetten wat nodig is om alles weer te laten werken zoals het hoort in jouw lichaam. 

Wat maakt ons anders dan een reguliere therapeut?

Hierboven staat beschreven wat onze visie is en hoe wij te werk gaan. Dan weet je nu dat wij zoeken naar wat er in jouw lichaam niet goed functioneert om dit vervolgens aan te pakken, we zoeken naar de oorzaak. De meeste reguliere therapeuten richten zich vaak op de symptomen. Dus bijvoorbeeld bij pijn aan de knie wordt er gekeken naar problemen bij de knie. Vaak is dan de conclusie na testen van de knie of onderzoek door middel van bijvoorbeeld een echo in de knie dat er niks mis is met de knie. Dat komt omdat de oorzaak vaak ergens anders zit waardoor de knie voor problemen zorgt. Daarom zijn behandelingen of oefeningen gericht op de knie in dit geval dan ook niet altijd effectief. 

Benieuwd geworden of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of maak hieronder een afspraak.

KLANTEN WAARDEREN ONS MET EEN 

bottom of page